ترمینال بندرعباس یکی از مهمترین مراکز جابه جایی مسافر پایتخت حمل و نقل کشور است. با وجود اینکه در سالهای اخیر امکانات رفاهی در مقایسه با گذشته بهتر شده، اما
ترمینال بندرعباس یکی از مهمترین مراکز جابه جایی مسافر پایتخت حمل و نقل کشور است. با وجود اینکه در سالهای اخیر امکانات رفاهی در مقایسه با گذشته بهتر شده، اما همچنان مشکلاتی نظیر فرسودگی ساختمان و نظارت ناکافی بر عرضه مواد غذایی به جای خود باقی است.
به گزارش ایسنا، گشت و گذار در ترمینال بندرعباس هم برای خودش حاشیههای تلخ و شیرینی به همراه دارد. از مسافرانی که بلیط گم کردهاند تا دست فروشان و حتی سارقان و معتادان ترمینال که البته نسبت به قبل کاهش داشتهاند، فریاد شوفرها ... شیراز شیراز... اصفهان 2 نفر... تهران حرکت .... حال و هوای سفر را در دل هر مسافری زندهتر میکند.
مهرانی یکی از رانندگان اتوبوس مسیر بندرعباس- شیراز است، وی به خبرنگار ایسنا میگوید: جایگاه و وضعیت پایانه مسافربری فعلی بندرعباس به هیچ عنوان در شان این پایتخت حمل و نقل کشور نیست، معماری بناهای مورد استفاده مسافران باید علاوه بر تامین اهداف عملکرد، موجبات رفاه ونشاط مسافران را فراهم آورد. سیستم حمل و نقل باید دارای آداب و رسوم خاص خود باشد.
وی افزود: مسافرانی که وارد یک شهر میشوند اولین مکانی که به چشمشان میخورد، ترمینال آن شهر بوده و به نظر نمیرسد پایانه مسافربری فعلی بندرعباس با این وضعیت مناسب شهری باشد که عنوان پایتخت حمل و نقل کشور را یدک میکشد.
هاشمی با اشاره به ترمینال مسافربری فعلی بندرعباس گفت: پایانه مسافربری فعلی با توجه به حاضر شدن پایانه جدید از لحاظ سرویس بهداشتی، آب سردکن، پارکینگ، کارواش، مهمانسرا و محوطه سازی تجهیز شده است.
وی به پایانه مسافربری برای تردد مردم به شهرهای داخلی استان اشاره کرد و افزود: پایانه صدف جهت رفت و آمد مسافران میناب و رودان با ده میلیارد هزینه به بهرهبرداری رسید که فاز دوم این طرح، تجهیز صندلی انتظار برای مسافرین، محل فروش بلیط، تجهیز سرویس بهداشتی و آب سردکن نیز امسال به بهرهبرداری میرسد.
هاشمی اضافه کرد: زمین چهارراه برق بندرعباس با توافقی که با سازمان راه و شهرسازی انجام شد قسمتی را در اختیار سازمان مسافربری قراردادند تا بعنوان یک پایانه سایه بان آنجا احداث، لاین بندی شود و تاکسی و اتوبوسهای این مسیر از آنجا سوارکنند.
وی در آخر اضافه کرد: همچنین برای شمال ،غرب و شرق بندرعباس نیز قرار است ایستگاه پایانه زیر نظر سازمان پایانه و باهمکاری اداره کل حمل و نقل پایانههای استان احداث شود.
در مناقصهای که توسط شهرداری بندرعباس در بهمن ماه سال 1390 برگزار شد، شرکت توسعه و عمران مکران موفق به عقد قرارداد با شهرداری به عنوان برنده مناقصه شد.
عبدالرضا بهادر اعتبار هزینه شده جهت اجرای این طرح را 55 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: از این مبلغ 35 میلیارد ریال از محل سازمان حمل و نقل و پایانهها و 20 میلیارد ریال دیگر نیز از محل درآمد شهرداری بندرعباس تأمین شده است.
وی در خصوص مشخصات این پایانه گفت: این پایانه با 25 هکتار مساحت و شش هزار و 500 متر مربع زیربنا گنجایش 20 واحد تعاونی را دارد.
معاون عمرانی شهرداری بندرعباس خاطرنشان کرد: براساس قرارداد منعقد شده این طرح تا 24 ماه آینده تکمیل و به بهره برداری میرسد.
به گزارش ایسنا، ترمینال مسافربری جدید بندرعباس نیز همچون بسیاری از پروژههای دیگر شهری دستخوش وعدههای متفاوتی از سوی مسئولان شهری بوده است و حتی وعده افتتاح آن نیز در سال 94 داده شده بود اما هم اکنون با مراجعهای به ساختمان پایانه مسافربری میتوان شاهد پیشرفت نه چندان زیاد این پایانه بود.
در همین راستا تلاشهای خبرنگار ایسنا، برای پی بردن به میزان پیشرفت دقیقا پروژه و آخرین وضعیت آن به دلیل عدم پاسخگویی معاونت عمرانی شهرداری بندرعباس بینتیجه ماند.